erikanklew.blogg.se

MIND OVER PAIN

Kolmården och bebismys

Kategori: Allmänt

Dagarna rullar på i det Anklewska hemmet och saker och ting är väl inte riktigt sig lika om man säger så. Nu räcker det inte med att ha full koll på vårat stora yrväder här hemma utan även en lite krabat som ständigt kräver uppmärksamhet, trots att hon sover väldigt mycket på dagarna. Alva är väldigt snäll och försöker hela tiden hjälpa till, går väl inte alltid som hon tänkt sig men hon är ju bara 2.5 år. Mycket mys blir det i vilket fall.
 
 
Igår var jag och Alvis på Kolmårdens djurpark så att Hanna fick vara hemma och ta det lite lugnt samt att Alva behövde ute och leka ordentligt. Blir ju inte riktigt lika mycket rörelse nu när hon inte är på dagis, tyvärr.
 
Bamses värld var skapligt populär och ca 1.5 h spenderades där!
 
Pitstop nr 2, klappa djuren, även detta svårt att komma ifrån när man väl kommit in i hagen.
 
Lunchen käkade vi på Sälsshowen, doch tyckte Alva att det var roligare att springa upp och ned för läktaren.
 
Träningen under veckan är som vanligt inför en tävling "hemlighetsstämplad", vilka vikter och splitar jag kör håller jag nu för mig själv då jag inte vill avslöja min dagsfrom för mycket.
 
Idag kommer Farfar Ebbe och Farmor Karin och hämtar Alva i några dagar så vi kan göra flytten till Finspång mer effektiv. På fredag och lördag gäller det. Ska bli riktigt kul och det som hägrar mest av allt är grillen, har önskat mig en av mamma och pappa i inflyttningspresent. Kommer då att lyfta min sista dietvecka till nya höjder. Hoppas min önskan slår in att det blir just denna, men vilken grill som helst blir bra:-)
 
 
Fabrikat/Modell: Landmann Grill Chef Grilltunna

Pris: 2 000 kr

Typ: Grilltunna med lock

Grillyta: 70x45 cm

Arbetshöjd: 85 cm

Termometer: Ja

Omdöme: En stor grill med lock som inbjuder till indirekt grillning. Konstruktionen påkostad och genomtänkt. Öppningsbar lucka duger för att raka ur aska, men utdragbar asklåda hade varit bättre. Bra avlastningsyta. Rejält handtag, men knogskydd saknas. Trippla löstagbara galler ger flexibel matlagning och underlättar påfyllnad av briketter. Fyra lägen för höjdpå kolbädden.Grillens breddger plats för olika värmezoner.

Betyg 1–5: 4

Midsommarhelgen

Kategori: Allmänt

I fredags var det midsommar!
 
En högtid i Sverige som förknippas med vänner, sill och nubbe, bärs, mycket annan god mat och jordgubbstårta. Även min midsommar innehöll allt detta, dock åt jag inget utav de,t utan tittade på med suktande ögon. Normala dagar har jag inga som helst problem att avstå från godsaker och en kall öl, men just vid sådana här tillställningar så är just detta moment en ren plåga. Allt som finns på bordet ser så fruktansvärt gott ut när man sitter med sin proteinostkaka till midsommarlunch. Men det är självförvållat och ska man bli bäst i Sverige så måste man avstå vissa frestelser. Fick dock äta gott till kvällen när det blev grillad kyckling och grillad zucchini med kvargromsås, mmmmm.
Nedan följer en blandad kompott med bilder från midsommarafton som firades ute hos Hannas mormor Maggan en bit utanför Finspång!
 
Tältbygge med morfar Lasse och morbror Jonas.
 
Efter tältbygget blev det varmt och dags för bad.
 
Nöjd efter att tagit mig i det 18 grader ytvarma vattnet, fan inte skönt alltså.
 
Sen var det dans runt midsommarstången. Vissa tyckte detta moment var roligare än andra;-)
 
Mamma Hannas jordgubbstårta var populär, har själv börjat fundera på vad jag ska ha på min tårta som jag skall tillverka efter finalen i Åhus, skapligt matskadad man är just nu.
 
Träning understorhelgen.
Eftersom mitt gym är stängt midsommarafton och midsommardagen har dessa dagar präglats av löpträning:
 
Löprundan från midsommarafton.
 
Löprundan från midsommardagen.
 
Midsommardagen!
 
Igår var det midsommardagen, en dag som inte blev som någon annan midsommardag jag upplevt. När vi lämnade Alva hos mormor och morfar och åkte hem vid 20:00 på fredagkvällen var allt frid och fröjd, det blev lite film och mys i soffan innan en sen läggning vid kl 01:00. Vid kl 03:00 väcker Hanna mig och säger att nu är det nog dags, hon har varit uppe sen 02:00 och haft värkar. Okej tänker jag och packar min väska till BB bara i fall att, det har varit lite känningar några kvällar men inget det blivit nåt av. Efter ca en halvtimme säger Hanna åt mig att gå och hämta bilen för nu gör det ont. Då börjar det gå upp för mig, fan är det på riktigt nu! Sagt och gjort bilen hämtas och Hanna skjutsas iväg till förlossningen. Väl där säger barnmorskan att Hanna gjort ett bra förarbete hemma och det här kommer gå snabbt. Jag som var väldigt lugn under Alvas förlossning blir då helt plötsligt toknervös, varför? Ingen aning, är ju van att ha kontroll på allting jag gör, speciellt i detta nu. Börjar känna lite yrsel så jag sveper ett glas saft och lägger mig på golvet bredvid Hanna i ca 3 min, kände mig riktigt sopig då måste jag säga. Så jag bet ihop och satte mig bredvid Hanna för att pusha henne och hjälpa till det lilla man kan göra som man under en förlossning. På det hela taget tog förlossningen 45 minuter och kl 05:20 hade jag helt plötsligt en dotter till! Helt overkligt, ni som upplevt det vet vad jag pratar om, ni som ska få uppleva det snart kommer få uppleva den bästa känslan som finns, att få bli förälder, jag har försökt många gånger att beskriva hur det känns. Men det går bara inte att förklara denna känsla.
 
Stolt pappa med lilla Wilma.
 
Wilma Lisa Anklev, 48 cm lång och en vikt på 3335 gram.
 
Nu är det bara timmar kvar till storasyster Alva kommer hem, storasyster liksom! Ska bli kul att se hur hon kommer att uppföra sig nu när hon fått en lillasyster att busa med.
 
Syns snart!

Bröst och axlar.

Kategori: Allmänt

Imorse var motivationen på topp, sista dagen innan långhelg. Allt går så mycket lättare när man vet att man ska få vara ledig några dagar. Förhoppningsvis blir det långledigt om älsklingen kan tänka sig föda i helgen.
 
Ja ja åter till träningen, bröst och axlar skulle tränas. Bänkpress har en mycket viktigt del i bröstpasset då även denna övning är en gren i F5. För axlarna är det Militärpress och Framåtlutande hantelsidolyft som utgör grunden för muskelbyggandet.
 
Passet såg ut som följande:
 
Bänkpress F5 style + superset sneda hantelpressar.
1. 60 kg x 10 reps + 20 kg x 10 reps
2. 80 kg x 26 reps + 30 kg x 6 reps
3. 80 kg x 18 reps + 30 kg x 6 reps
4. 80 kg x 15 reps + 30 kg x 6 reps
5. 80 kg x 13 reps + 30 kg x 6 reps
6. 80 kg x 12 reps + 30 kg x 6 reps
7. 100 kg x 6 reps
8. 100 kg x 6 reps
9. 100 kg x 6 reps
 
Under deffen och träningen inför F5 tävlingarna så tränas axlarna som sekundär muskelgrupp, med andra ord, jag lägger inte lika mycket fokus på att utvecklas där utan tränar dem mer för att bibehålla styrka och symmetrin. Under offseasonträningen blir istället axlarna en primär muskelgrupp och tränas med mer fokus, medans biceps och triceps delas upp på olika pass och blir sekundära muskelgrupper.
 
Framåtlutande hantelsidolyft + superset militärpress i smithmaskin
1. 15 kg x 10 reps + 70 kg x 6 reps
2. 15 kg x 10 reps + 70 kg x 6 reps
3. 15 kg x 10 reps + 70 kg x 6 reps
4. 15 kg x 10 reps + 70 kg x 6 reps
5. 15 kg x 10 reps + 70 kg x 6 reps
6. 15 kg x 10 reps + 70 kg x 6 reps
 
Jag avslutade passet med lite kryssdrag i CC på lättare vikter för att få till riktigt nyp i baksida axlar, detta supersetades med situps, båda övningarna kördes i 5 set.
 
Slänger in en bild från kryssdragen så ni kan se dagsformen såhär 2.5 veckor till finalen i Åhus.
 
Nu blir det midsommarfirande, dock inte så mycket sill och god mat, men det går att ha trevligt med nära och kära ändå!

Ben=Träningsvärk

Kategori: Allmänt

Idag var det ben på schemat och som vanligt kommer träningsvärken som ett brev på posten, 1-2 dagar efter benpasset är det ofta som värst. Fattar inte att man efter så pass många års träning fortfarande får ohygglig träningsvärk i benen och detta fenomen gäller oftast benen. Tar detta som ett tecken på att jag kör tillräckligt hårt!
Idag var dock motivationen rent åt helvete, så istället för att köra högreps vilket enligt mig är det jobbigaste som finns, så körde jag lite lågreps med superset istället. Tycker att jag får tillräckligt med pump då, än om jag bara kör en övning med lågreps i taget.
Passet såg ut som följande:

Knäböj + superset raka marklyft
1. 70 kg x 10 reps
2. 110 kg x 6 reps
3. 122.5 kg x 6 reps + 120 kg x 6 reps
4. 122.5 kg x 6 reps + 120 kg x 6 reps
5. 127.5 kg x 6 reps + 120 kg x 6 reps
6. 127.5 kg x 6 reps + 120 kg x 6 reps
7. 132.5 kg x 6 reps + 120 kg x 6 reps
8. 132.5 kg x 6 reps + 120 kg x 6 reps
9. 137.5 kg x 5 reps + 120 kg x 6 reps
10. 137.5 kg x 5 reps + 120 kg x 6 reps
11. 100 kg x10 reps tänjande böj
Lite folk på morgonen, då kan man smygta lite spännisbilder;-) Raka marklyft illustreras ovan.

Liggande lårcurl 10 set x 6 reps på 65 kg lite mer än kroppsvikt + superset Sittande vadpress 10 set x 8 reps på 84kg.
Vadpressen som borde utnyttjas ännu mer, meeeeeeeeeen det går ju så långsamt framåt med denna muskelgrupp.
 
Nu återstår bara att se om man klarar av att löpträna om två dagar, om inte gör jag det ändå!

Train some guns!

Kategori: Allmänt

I morse var det armar som stod på schemat! Började med biceps för att sedan gå över till triceps.
Passet som följande:

Bicepscurl F5 style med superset liggande bicepscurl i cablecross
1. 40 kg x 21 reps + 59 kg x 8 reps
2. 40 kg x 10 reps + 59 kg x 8 reps
3. 40 kg x 10 reps + 59 kg x 8 reps
4. 40 kg x 8 reps + 59 kg x 8 reps
5. 40 kg x 8 reps + 59 kg x 8 reps
 
Dips F5 style med superset tricepspressmaskin
1. BW+10 kg x 39 reps + 73 kg x 8 reps
2. BW+10 kg x 20 reps + 73 kg x 8 reps
3. BW+10 kg x 18 reps + 73 kg x 8 reps
4. BW+10 kg x 20 reps + 73 kg x 8 reps
5. BW+10 kg x 15 reps + 73 kg x 8 reps
 

Avslutade med lite hantelcurl 4 set x 8 reps 25 kg och tricepspress rakt handtag CC 4 set x 8 reps 100 kg.

Sist men inte minst 250 situps delat på 5 set.

Rygg och Trapz

Kategori: Allmänt

Imorse var jag nere på Actic kl 6:30 för att gasa igenom ryggen en aning. Som vanligt ligger största delen av mina pass på de tävlingsmoment som är med i F5. Idag var det alltså chins som var prio 1.

Passet såg ut som följer:

Chins
1.BW+10 kg x 25 reps
2.BW+10 kg x 12 reps
3.BW+10 kg x 12 reps
4.BW+10 kg x 12 reps
5.BW+10 kg x 10reps
6.BW+10 kg x 10 reps
7.BW+10 kg x 10 reps
8.BW+10 kg x 10 reps
9.BW+10 kg x 8 reps
10.BW+10 kg x 8 reps

Totalt 117 reps

Rodd i maskin med superset
1.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
2.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
3.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
4.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
5.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
6.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
7.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
8.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
9.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps
10.Övergrepp 115 kg x 8 reps superset undergrepp 77 kg x8 reps

Shrugs
4 Set x 10 reps med 40 kg hantlar superset framåtlutande hantelsidolyft 4 set x 10 reps 12.5 kg hantlar

Passet klar på ca 70 min, helt perfekt tid i min smak, gillar när man har lite tempo på träningen!

En barnfri helg...

Kategori: Allmänt

I onsdags kväll körde vi ju upp lillAlvis till farfar och farmor uppe i Nyköping, dock skulle den mesta av tiden spenderas ute på Ringsö där pappa nu jobbar och bor för den mesta delen av tiden. För att hålla ned just denna del av inlägget, förkortas det i form av pappas MMS till mig, "stunder" var ordet:
Matstund
Fruktstund
Godisstund
Glass stund
Fiskestund

Jag och Hanna har gått i väntans tider hela helgen, men inget barn har det kommit än, men men den som väntar på nåt gott......                                                                                                                                            







Semester i skärgården

Kategori: Allmänt

Om du är intresserad av att hyra en stuga i Sörmlands skärgård så är det bara att ni kontaktar min far, se annons nedan:

Dipslördag

Kategori: Allmänt

Blev ett snabbt pass på gymmet idag.
Tanken var att hinna med så många dips som möjligt på 40 minuter. Lite uthållighetsträning med andra ord;-)
Resultatet blev totalt 400 dips på 40 min = 10 dips/min.
Helt okej enligt min mening!

Spenderarbyxorna på!

Kategori: Allmänt

Fredag idag! Det blev en kort dag på jobbet, riktigt skönt! Svepte en Red Devil med BCAA för att tagga till innan jag for ner till gymmet, BEN på schemat.
Passet gick riktigt tacksamt och jag känner att jag verkligen har börjat få kontakt i benen under träningen, tror det kan bero på alla superset som görs.

Passet såg ut som följande:

Knäböj
50 kg x 10
80 kg x 10
122.5 kg x 20 reps superset knäböj i smithmaskinen på 110 kg x 6 reps
127.5 kg x 10 reps superset knäböj i smithmaskinen på 110 kg x 6 reps
132.5 kg x 8 reps superset knäböj i smithmaskinen på 110 kg x 6 reps
137.5 kg x 6 reps superset knäböj i smithmaskinen på 110 kg x 6 reps
142.5 kg x 2 reps superset knäböj i smithmaskinen på 110 kg x 6 reps
100 kg x10 reps lååååååga böj

Liggande lårcurl 10 set x 8 reps på 73 kg lite mer än kroppsvikt.

Sittande vadpress 10 set x 10 reps på 77kg superset situps maxreps (totalt ca 300 st situps/ 5 set)

Avslutade böjandet med några riktigt låga böj för att tänja ut lite.

Efter träningen mötte jag upp älskingen på stan och vi tog en sallad på PAUS, blev en sallad mest bestående av grönsallad, kyckling och rostbiff, mycket gott men mättar dåligt tyvärr.

Vi tog en sväng ner till min sponsor ProteinExperten där Ronnie och Micke jobbade på, fick med mig lite godsaker och T-shirtar hem.


Efter käket tog vi bilen ut till Ingelsta för att kolla runt lite, sånt man kan göra när man inte har någon liten Alva att leka kurragömma med bland kläderna på Stadium.
På Stadium hittade jag en snygg vindjacka som jag kollat på en längre tid och med en påhejande Hanna tog jag steget och slog till

Efter som det blir en hel del bakning och vispande av ägg till mitt proteinfluff så var vi tvugna att inhandla en ny elvisp då Hanna helt random pajat den under veckan. Vi styrde kosan mot det nya Elgiganten Megastore där allt ska finnas, men tyvärr var elvispen som vi ville ha slut, så vi drog vidare mot Mediamarkt istället.
Även där var samma visp slut, men efter lite köpslående med en bra expedit så fick jag en elvisp som var dubbelt så dyr som den jag tittar på, även skål och hållare följde med för samma pris som den vi tittat på! Mediamarkt levererar, sånt gillar vi, flexibla människor, och när det blir billigt 399:- för hela paketet!


Så är det määät!

Nu är det tacodags och sen är det dags för Zlatan och grabbarna att visa vad de går för!

GOOOOOOO SWEEEEEEEEEEEDEN!!!

Frukost

Kategori: Allmänt

Normalt sett är jag absolut ingen frukostmänniska, vilket normalt sett är bra då jag oftast tränar tidigt på morgonen. Brukar vanligtvis bli en drink med 10g BCAA och 1.5 skopor Red Devil innan träning och snabba kolhydrater under träning och 10g BCAA och 30g Excellent Whey efter träningen.

Men under nuvarande diet är hunger nåt så ohygglig, speciellt på morgnarna. Blir dock sällan frukost ändå eftersom jag fortfarande träna mornar. Men ungefär så här brukar min "normal" frukost se ut de dagar jag kan käka frukost innan jobb/träning.


2 Wasa Rågi
40 gram Mjukost 4%
4 Skivor rökt skinka
1 dl Fiberhavregryn
30 gram Excellent Whey(choklad)
1 Kopp svart kaffe
Lite vitaminer, mineraler och omega3

Är en tillräckligt god frukost med bra näringsinnehåll för min smak. Sen finns det ju dock inget som går upp mot en riktig hotellfrukost med bacon, våfflor, färsk frukt m.m, men det tar vi nere i Åhus på söndag morgon när finalen är avklarad.

Nu några timmars jobb innan det blir ett tufft benpass på gymmet och en lunch på stan med Hanna och sedan hem och ladda för fussballen ikväll.
 

Skolavslutning

Kategori: Allmänt

Idag var det skolavslutning på De Geers skola, elver och lärare är som oftast lite finare klädda än vanligt och nästan alla är glada och trevliga. För mig var det sista skolavslutningen på De Geer då nytt jobb väntar till hösten, med största sannolikhet på Ljuraskolan, kommer bli riktigt kul.

Mycket som händer i mitt liv just nu. Vilken dag som helst kommer det en liten bebis till familjen, flytt till Finspång om ca två veckor och SM final i Fitness5 om tre veckor.

När detta är avklarat väntar en sommar med mycket grillat, arbete i huset och umgås med familjen. Dock kommer det givetvis att hinnas med lite träning också.

Hoppas att ni kommer tycka det är kul att läsa om mig och mitt liv, om inte kan ni ju läsa sådet i alla fall ser ut som jag har många läsare:-)

Nej nu är det kuddkramar time, bäst att ta tillvara på de timmar man får nu när lillgumman är uppe hos farmor och farfar och hälsar på.



En liten bild på "fafa" Ebbe och Alvis ute på Ringsö.

Testar med film oxå:-)

Kategori: Allmänt


Denna är cirka ett halvår gammal, en fitnessutmaning från Kristian Sewén som tyckte jag körde på "tjejvikter" i finalen i F5 förra året. I och för sig vägde jag ju in lättare än några av tjejerna, men ändå.

Testing,testing, 1,2,3

Kategori: Allmänt

Börjar bloggen med en liten träningsbild:-)
 

Precis fått hem teamkläderna från ProteinExperten.