erikanklew.blogg.se

MIND OVER PAIN

På Ringsö med släkten Anklew...

Kategori: Allmänt

I lördags morse for vi upp till Ringsö för att spendera en natt med morsan och farsan i sommarstugan. En extra bonus var att nästan hela släkten Anklew var där och hälsade på oxå. Som vanligt när släkten träffas blir det det alltid mycket skratt och roligheter.
 
En sån enkel aktivitet som kubb blir gärna en kamp om vem som hörs och syns mest, och för er som inte har varit med under en festkväll med det här gänget ska veta att det inte är nån lätt match att vinna pris för att synas och höras mest. Här krävs verkligen något extra, oftast är det Pappa Ebbe, Faster Lotta, Faster Eva eller Kusin Therese som hörs mest. Lotta och pappa på grund av att de surrar konstant och Eva och Therese för att de skrattar högst:-) Nej skämt och sido det är alltid helt otroligt roligt att träffa hela gänget och så mycket glädje och kärlek som finns under sådana träffar är enorm, dock gärna med en stor gnutta humor i allt som sägs.
 
Resultatet i kubbmatchen mellan killarna och tjejerna slutade som på förhand tippat 2-0 till killarna! Vinnare av vem som syntes och hördes mest, avgjordes inte förren dagen efter då farmor Gull blev jagad av hästarna kl 6:30 på morgonen. Hon lyckades väcka hela huset och skrämma slag på Kusin Björn med familj när hon bankade på dörren och skrek för att hon inte kunde komma in i stugan. Grattis farmor:-)
 
Vädret var för en gångs skull helt okej och jag och storgumman fick göra vårat andra bad för sommaren. Det var till och med så pass varmt och soligt att jag brände flinten lite. Skönt att se på bilderna att formen håller i sig hyfsat i alla fall, trots att vågen visar något annat, jag menar det är skillnad för två veckor sedan då man vägde 66 kg mot idag då man väger 75 kg.
 
 
Under veckan som kommer fyller farsgubben 58 år! Man kan inte tro att han är en dag över 35 år;-) Vet i fan vad man ska hitta på för present, men de kommer i alla fall ner till Finspång och hälsar på för lite grillning och tårta.
 
 
 

Svensk mästare!

Kategori: Allmänt

Jag gjorde det! Jag gjorde det tamejfan! Vilken känsla, helt otrolitgt! Efter årets slit med träning och kost så är det riktigt skönt att få ett kvitto på att allt slit lönar sig! För trots mina sponsorer så är det jag som gjort grovjobbet själv, kostupplägg och träningsupplägg är helt och hållet jag som arbetat fram, så därför är det extra skönt att få ett bevis på att man kan det man håller på med och inte bara springer och snackar massa goja:-)
 
Det är så många personer jag vill tacka efter den här resan: Mina sponsorer ProteinExperten som sponsrat med kosttillskott, BigHeart Hälsokost som sponsrat mig genom att se till att min kropp är i fullständig balans och Acitc gym Norrköping som låtit mig träna gratis där. Alla mina nära och kära som stått ut med allt mitt tjat om kost och träning under det senaste året och även fast det regnade både i kvalet och nere i Åhus stod och hejade på och skrek allt de kunde för att peppa mig!
 
Men mest av allt vill jag tacka min älskade Hanna! Ingen har fått stå ut med så mycket tjat och gnäll, hon har peppat mig när jag varit nere och skött vårt hushåll när jag varit iväg och tränat. Lika lite som folk fattar hur det är att genomföra en sån här resa med träning och diet, kan nog inte folk fatta hur det är att leva med en person som gör denna resa. Tack så jättemycket min älskling för att du stöjder mig i mitt intresse, du är bäst i världen!
 
Om jag snabbt ska sammanfatta tävlingshelgen så börjad den på torsdagen då vi satte oss i bilen för att åka ner till Åhus, jag gjorde en sista invägning och vågen pekade på dryga 70 kg. När vi kom ner till Åhus hade vi bokat en minivilla som även morsan och lillebror bodde i med oss för att underlätta lite med Alvis och Wilmis. Under torsdagen och fredagen blev det lite promenader och mycket kaffe. Under fredagen var utdrivningen av vätska igång, det blir mycket kaffe och lite bastu på fredagkvällen. Vid läggdags på fredagen väger jag nu 68 kg, målet är att komma ner till 67.4 kg och jag känner mig lugn och lägger mig vid midnatt. Det blir en väldigt varm natt och lilla Alva sover mer på mig än vid sidan om, vid ca kl 04:00 beslutar jag mig för att väcka morsan och byta säng med henne. Sover till kl 07:00 och tar en kopp kaffe och beger mig till bastun. Innan bastun väger jag exakt vad jag ville men för att ha lite marginal så bestämmer jag mig för att basta lite. När jag sedan kl 10:00 ställer mig på invägningsvågen så visar den 66.1 kg, riktigt nöjd! Minus 4 kg på två dygn.
 
Har plockat undan en tallrik på frukostbuffén och mumsar i mig, blir dock lite för mycket och min mage sväller likt en ballong, som tur är har jag 4 timmar till tävlingsstart så jag och lillebror hinner sova en timme och magen lugnar ner sig.
 
Väl borta vid tävlingen blir det mest godis och annat sött för att hålla energin uppe:-)
 
Mina resultat blev:
 
Bänkpress 65 kg / 38 reps
Bicepscurl 32.5 kg /30 reps
Knäböj 100 kg/ 32 reps
Chins 33 reps
Dips 51 reps
 
Totalt 184 reps NYTT SVENSKT REKORD!!!! (Mitt mål var dock 185 reps)
 
Är galet nöjd med min insats i tävlingen och jag märkte redan från början att jag hade god chans att ta hem det hela. Enda gången jag var riktigt nervös var när Marcus Eckerskog drog av 63 dips strax innan jag skulle upp! Men jag bestämde mig för att jag inte skulle falla på målsnöret och när jag gjort 51 dips och får ett okej av dommaren att alla är godkända så släpper jag allt och känslan som kommer är helt obeskrivlig. Jag är bäst i Sverige, Sveriges mest vältränade man! Hur många kan säga det liksom! Nästa år är det Nordiska mästerskapen och då satsar vi mot 200 reps.
 
Här under kommer en liten bildkavalkad från tävlingen:
 
 
 Film från finalen så ni kanske får uppleva en liten del av känslan!
 
Nu såhär snart två veckor efter tävlingen är fokus mest på vårat nya hus och våra söta (men ganska tidskrävande) små döttrar. Jag hinner fortfarande med att gymma några gången i veckan men ingen diet nu inte:-) Vikten ligger på ca 75 kg nu och det är den vikt jag brukar hålla under offseason, känns riktigt skönt att få äta det jag vill och ha massor med energi över till både familj, hemmafix och träning.

Flytt, bebis och träning!

Kategori: Allmänt

Ett snabbt inlägg om allt som händer!

Flytten gjorde vi i fredags och lördags med Hannas föräldrars och brors hjälp! Gick smidigt som faaaan! På lördagen kom mamma och lämnade Alvis som varit där ett par dagar för att underlätta flytten för oss.

Mina småflickor mår bara fint och livet börjar komma i ordning här hemma, grillen, nya kaffebryggaren och surroundpaketet är på plats.

Igår var jag nere på Aktiv Hälsocenter och skaffad ett nytt gymkort, kommer bli riktigt bra då det är ett gym helt i min smak. Mycket Gymleco maskinen blandat med fria vikter. Det märks att det är en bodybuilder som äger gymmet om man säger så.

På torsdag bär det av ner mot Åhus och final i Fitnessfive 2012, ska bli så sjukt kul att få tävla och prestera igen. Och så ser jag fram emot att få äta ordentligt igen. 16 veckors diet börjar ta ut sin rätt nu, även Hanna är less på min nuvarande matfixering, där det handlas mycket godsaker som bara staplas på hög i frys och skafferi, det ska finnas allt hemma till nästa vecka när suget knackar på:-)