erikanklew.blogg.se

MIND OVER PAIN

Gymfri vecka

Kategori:

Vecka 44, höstlov för de flesta inom skolyrket. Riktigt skönt med ett litet break från vardagen.
För ett par veckor sedan diskuterade jag vilovecka med Miriam nere på gymmet och jag kom fram till att jag som max varit ifrån gymmet 4 dagar i sträck de senaste 3 åren. Miriam kom då med rådet att jag skulle ta en gymfri vecka mest för att få tillbaka motivationen ordentligt.
Sagt och gjort, vecka 44 var tanken att denna vecka skulle infinna dig.Nu har snart hela veckan gått och imorse gjorde jag mitt första pass på gymmet sedan förra lördagen. Gick på aningen hårt, då man var taggad till tusen. Blev i alla fall ett PB idag ned 43 reps på 70 kg i bänkpressen. Sen var det jobbigt att gasa igenom resten av kroppen, men det gick. Viktigt med motivation som sagt, speciellt när man som mig tränar mellan 5:00-7:00 på mornarna.
Vilovecka har det väl varit på ett sätt, men varje morgon kl 6:15 har jag stigit utanför dörren och löpt ca 5 km. En lagom sträcka som inte är allt för ansträngande, men tillräcklig för att man ska känna att man tränat.
Dieten rullar på som den ska och den känns mycket lättare nu än den gjorde i somras. Jag är inte lika nitisk med att väga allt utan går mer på känsla och än så länge funkar det bra, tappar ca 1/2 kilo i veckan och styrkan håller i sig, viktigt. Har även behållit min ätardag denna diet, är mer ett ätarfönster på några timmar när jag äter vad jag vill. Känner att dessa timmar med friätning är väldigt viktiga för att sköta sig med kosten i veckorna.
Så här ligger det till för tillfället, tågbiljetterna till Luciapokalen 8-9 december är bokade och bostad hos kusin Therese är fixat! Nu är det bara anmälning till SM i Bodypress som återstår:-)
På måndag börjar hårdkörningen igen!