erikanklew.blogg.se

MIND OVER PAIN

Plåtning med Dcore

Kategori: Allmänt

I torsdags förra veckan var det alltså dags för det sista avstampet i detta års dietande och tävlande! En plåtning med min sponsor Dcore! Jag var nästan mer nervös inför denna än vad jag var inför DC! Varför? Kontroll stavas det! Jag vill ha kontroll på saker och ting och har jag inte det blir jag nervös! Och en riktig plåtning hade jag aldrig varit i närheten av tidigare! Måste dock säga att det kändes skönt att det var Martin Rosberg på Dcore som skulle fota mig! En fruktansvärt ödmjuk, snäll och förstående man som jag litar helt och fullt på! Detta gjorde det hela lite lättare!

Inför fotograferingen så gjorde jag en lite mini tömning/laddning för att se ordentligt bra ut på bilderna! Formen hade jag hållit bra sen DC, bara 1kg plus och inför plåtningen ströp jag vätskan i ett dygn innan och laddade med en väldigt massa snabba kolhydrater samma dag som bilderna skulle tas! 


Det var väldigt svårt och tänka på hur man skulle se ut på bilderna, var man skulle spänna sig och vart man inte skulle spänna sig. Då det var min första gång var jag nog ingen drömmodell att fota, men Martin vägledde mig på ett klockrent sätt och det blev ett par riktigt bra bilder! 

Jag har ännu inte fått se alla bilderna men några färdiga har Dcore släppt ut offentligt! En mycket rolig och lärorik eftermiddag blev det och jag kan bara hoppas att det kommer fler tillfällen att få bli fotograferad.

Nedan får ni se resultatet av de två första bilderna som släppts!



Nu är äntligen dietandet över för 2013 och nu väntar några sista lediga veckor som skall spenderas med familj och vänner, mycket mat och även lite vila från gymmet (varför får ni veta senare) innan år 2014 kickar igång med nya utmaningar och mål!

Fitnessfestivalen 2013

Kategori: Allmänt

Förra helgen var det ju som bekant för många Fitnessfestivalen i Göteborg! Ett tillfälle då det tävlas, säljs träningskläder o kosttillskott och atleter får chans att marknadsföra både sig själva och sina sponsorer.

Förra året gick jag runt på mässan som en vanlig människa och sög i mig av atmosfären och fick motivation från alla duktiga atleter! I år var det det istället min tur att stå i monter och GE inspiration och motivation till de besökare som kom till mässan!

Vilken upplevelse det var, det kändes oerhört kul och motiverande för egen del när det kommer fram följare till bloggen och på instagram och hälsar och tackar för inspiration och mer än gärna så vill man ge dessa underbara människor tops och råd för att lyckas ännu mer med sin träning, på vilken nivå det än är!

Jag kan tänka mig att många människor har lättare att identifiera sig med mig som tvåbarnspappa och heltidsarbetande samtidigt som jag kombinerar det med en elitidrottskarriär! Än tex en atlet som livnär sig på sin idrott och inte behöver tänka på annat än hur den bästa skall lägg upp sin dag för att utvecklas till till det bättre! Och missförstå mig rätt, mångt och mycket planerar även jag hur jag bäst skall optimera dagen för att ständigt utvecklas, men det måste göras i samband med att ta hand om min familj och sköta mitt arbete som idrottslärare. 

Hur som helst så skulle detta bli en lite mer rolig och avslappnad helg tillsammans med min Hanna, då jag helgen innan inte hade det speciellt mysigt och avslappnat när jag tävlade DC nere i Lund.

Jag skulle även hinna med och köra lite Chins SM nu på Luciapokalen mest för skojs skull! Detta slutade med en tredje plats och en bronsmedalj! Är jag nöjd med detta? Inte direkt, tänker inte gå nåt djupare på det, men jag tillsammans med många andra ansåg att jag borde haft bra många fler än 35 godkända chins!
Resultat

Åter till det roliga! Timmarna i montern hos Dcore gick grymt fort och det var full fart hela tiden. Helt galet mycket folk, fick höra i efterhand att det var maxintag på mässan, hela 15000 besökare.
Så min tanke hade hela tiden varit att när jag stått klart i montern, själv glida runt och kolla läget på mässan. Dock tyckte jag att det var FÖR mycket folk och bestämde mig istället för att gå iväg och checka in på hotellet med Hannis och ladda för en buffékväll på Göteborgs Wok tillsammans med Robban, Rille och ett helt gäng. En väldigt väldigt trevlig kväll som slutade med 4 hela mattallrikar och 5 efterrättstallrikar för min del. Lagom hungrig då detta var min första kväll som jag släppte på maten efter dieten på ca 15 veckor.

Sen bar det hem till hotellrummet med Hanna för lite lugn och skön avkoppling helt utan barn. Som vanligt när vinbär barnfria så tar det ca 20 min innan båda två sover som stockar. Hahaha! Dagen efter väntade frukostbuffén, det absolut bästa med att bo på hotell och till min stora glädje fanns det pannkakor med sylt och grädde! Love it!
Hann även in en minisväng på mässan på söndagen då Hanna gjorde sig ordning för en tur på staden.

Så nu är 2013 års tävlingar klara och resultatet blev:
2:a Nordiska FitnessFive 2013
1:a Decembercupen AF -175cm 2013
3:a SM i Chins 2013

Hyfsad skörd ändå😊

Nu är det bara en veckas diet kvar då jag skall göra en fotografering med min sponsor Dcore på torsdag nästa vecka, mer om det kommer!

Efter denna så börjar juletiden för min del, det kommer bli mycket god mat, mycket tid med familj och nära och kära, lite vilovecka från gymmet innan år 2014 börjar med alla sina utmaningar och mål. 

Skall försöka lägga mig på ca 75-77 kg kroppsvikt och lägga på mig några hekto muskler under våren förhoppningsvis, anser att ca 6-7 kg (10-12% av kroppsvikt) viktuppgång räcker för att jag skall kunna bygga muskler bra samtidigt som jag håller en bra form som jag är nöjd med i spegeln och inte tar alltför lång tid att slipa till inför tävlingssäsongen!

Dagsformen lite blötare och fylligare än DC😄

Följ gärna mitt liv som tvåbarnspappa och elitidrottsman på Instagram: erikanklew

Decembercupen 2013

Kategori: Allmänt

Nu har det gått drygt en vecka sedan jag var nere i Lund och gjorde min Athletic Fitness debut på Decembercupen! Så lärorikt och roligt på många sätt! 

Så hur sammanfattar man då denna resa? 
Jo till och börja med så hade jag under denna diet tagit hjälp av Thomas Lundmark för att kunna pricka formen optimalt! Då jag förut bara behövt koncentrera mig på prestation så ville jag ha ett kritiskt objektivt öga som kan sin sak och hjälpa mig med utseendet!

Formcheck!

Varje vecka de sista 8 veckorna så var det viktrapportering och formcheck med Thomas! Något som behövdes för att verkligen motivera mig att nå mina mål efter sommarens långa diet som resulterade i en 2:a plats i F5!

På det stora hela så gick denna diet väldigt bra, med undantag för de sista veckorna när kcal intaget sänktes till runt 1500-1800 kcal vilket var väldigt jobbigt! Har dock inte behövt göra mer än 3h cardio i veckan utöver mina 6 träningspass i gymmet! Dock så lades extra fokus på chins/dips och rodd! Då det var prestationsmomenten jag tävlade i!

Sista veckan så sänkte jag mitt kolhydratintag med 50% o bytte ut de mot protein samt började dricka 2-3l vatten mer om dagen! Väl dagen innan tävling så höjdes istället kolhydratintaget rejält för att ladda på med energi till musklerna till tävlingen. Även vätskan ströps helt från kl 13:00 på lördagen, något som gick väldigt bra då man fick i sig rätt mycket vätska från maten ändå. Detta är ju inget man skall göra normalt sett, men inför såna här tävlingar är det ett fungerande upplägg. 

Här var min mat för sista dygnet innan tävling!
Laddningsmat!
Nere på hotellet med Coachen Robert som oxå var lite hungrig!

Alla matlådorna gick ned smärtfritt tillsammans med banan! Dock sa det tvärstopp när den sista lådan skulle intas efterinvägningen och fick bytas ut mot bananer😊 

Registrering 

Under lördagen lades även ett antal lager färg på för att musklerna skulle komma fram så bra som möjligt! På scen är det väldigt ljust så för att domarna skall kunna bedöma dig korrekt är färg ett måste!
Brun!

Jag har nog aldrig sovit så gott som jag gjorde den natten! Kl 20:30 frågade Coach Robban om vi skulle släcka och 20:31 sov vi som små bebisar👍

Dagen D började vi med att besöka frukostbuffén och de rostmackorna med smör och sylt har aldrig varit så goda! Under dagen blev det mer bananer, bars och russin för att hålla energin på topp! Efter första ronden fysik fick jag även börja dricka igen.

De fyra grundposeringarna!

Fysiken gick bra och jag tog mig vidare till styrkeronden där vi gjorde chins och dips! Det blev 38 godkända chins och 44 godkända dips för min del. Inget jag är nöjd med då jag brukar göra betydligt många fler! Men med superstrikt bedömning och avencemang till rodden så får det ändå duga!

I roddmomentet skall du under 1 min ro så långt du kan på Max motstånd! Kort sammanfattat: sjukt jobbigt! Jag satte personbästa på 340m! Jättenöjd!
Fullt fokus!

Har ännu idag inte fått ta del av något domarprotokoll, så hur jag hamnade exakt i de olika momenten vet jag inte! Dock vet jag att jag hamnade bra till i alla moment och att det räckte till en seger! 
Slutresultatet!

Detta var en jättekul tävling och en tävling som jag verkligen kände att jag behövde vinna, då mitt självförtroende inte varit helt på topp sen min 2:a plats på F5 i somras! Så nu är energin på topp och vi har fullt fokus mot SM i Athletic Fitness 2014 och FitnessFive 2014! 
Men dit är det långt och och innan dess så skall det tränas x antal timmar och FRAMFÖR ALLT så skall jag njuta av segern och verkligen låta min familj få min uppmärksamhet också! 

Avslutar med några bilder från prisutdelningen! Om jag kunde sätta ord på de känslor som kommer fram vid en vinst som denna så skulle jag ha skrivit ner dem också! Men jag låter bilderna tala för sig själva!


Over and out!