erikanklew.blogg.se

MIND OVER PAIN

Sömn.....

Kategori: Allmänt

Som småbarnsförälder lär man sig verkligen att uppskatta sömn. Förr om åren kunde jag sitta uppe till 2-3 på nätterna och kolla på gamla serier. Nu pallar man på sin höjd att vara vaken till midnatt en lördagskväll när man fått sova liiiite längre på morgonen. Jag ska väl inte bara skylla på mina söta flickor att jag inte sover tillräckligt. En annan anledning är ju att man stiger upp 05:00 mån, tis, tors och fredag varje vecka för att träna. Det kan ju verka orimligt om jag klagar på att jag inte får sova ordentligt, men sanningen är att även om jag sover till 07:00 på morgonen så är jag trött utan dess like. Men vet jag att jag måste tagga till för gymmet när jag vaknar så flyger jag oftast upp ur sängen kl 5 för att dra igång med första setet vid 5:30. Har testat några gånger på senare tid att träna efter jobbet vid 16 tiden och då är jag helt tömd på ork och energi plus att det är smockat på gymmet. Brukar se till att vara i säng runt 22:00 för att senast ska sova kl 23:00. Så kumma kardemumma är att man ska passa på att sova när man kan och att det är väldigt viktigt på alla sätt och vis att kroppen får ordentligt med vila, själv har jag mina återhämtningsdagar på onsdagar och på helgen. Vilket är viktigt för att orka med att prestera de timmar man är på gymmet samt att orka med övriga livet med familj, hus och jobb!
Vissa har ju lättare för att somna än andra:-)

Svamp!

Kategori: Allmänt

Nu har svampsäsongen dragit igång på riktigt! I söndags var hela familjen uppe på vårat nya svampplockarställe här ute i Finspång. Det är sjukt smidigt, cirka 500 meter från parkeringen och cirka 2 meter in från stigen så finns det hur mycket svamp som helst. Något som är mycket uppskattat då Alvis pallar med att vara intresserad i ungefär 1 timme och att det inte är superoptimalt och böja sig ner efter svampen med Wilma i en babybjörn på magen. Men 2.3 kg blev det efter 1 timmes plockande. Svamp är något som värderas högt här hemma av speciellt mig då det är riktigt gott och typ inte innehåller några kcal alls. Går att ha i många olika röror och det går att göra nyttiga goda svampsåser till kycklingen! Har mer och mer kommit fram till att det är riktigt skönt att bara komma ut hela familjen i skogen och lämna vardagssysslorna hemma för en stund. Svampen är dock en av de få positiva sakerna med hösten, kallt, regnigt och mörkt! Allt blir så mycket jobbigare på hösten, det är mörkt när man åker till gymmet, snart är det mörkt när man kommer hem från jobbet! Nej sommar ska det vara, fast utan regn såklart! Alvis har nu lärt sig vilken svamp hon får plocka!Från i somras när kvällarna fortfarande var ljusa!

Mina flickor!

Kategori: Allmänt

Alva och Wilma, mina små prinsessor! Den stora som aldrig är still en sekund och den lilla som just nu ligger still mest hela tiden. När lilla Wilmis kom så känns Alva som stora tjejen helt plötsligt. Hon har nu börjat att ta efter allt man säger och gör. Så nu gäller det att tänka innan man talar, något som kanske inte är min starkaste sida. Dock är det rätt kul när Alva sitter och spelar sitt nya fiskspel och slänger ur sig kommentarer som "öppna dig då jävla fiskjävel" eller "vilket jävla skitväder det är ute". Så länge hon säger det när ingen annan hör;-) Det är alltid lika mysigt att pussa sina småtjejer god natt innan man går och lägger sig. Och varje morgon när man kommer hem från träningen så frågar Alvis "har du varit på gymmet farsan?" Och Wilma bara ler med hela ansiktet när man tittar på henne. De är mitt allt och de betyder mest av allt i hela världen. Även min största flicka Hanna älskar jag mer än något på denna jord. Tack för att ni ger mig glädje och kärlek varje dag utan att kräva något tillbaka!